Linzensoep met gerookte zalm

07/01/15 om 13:36 - Bijgewerkt op 07/01/16 om 13:43

Linzensoep met gerookte zalm

© /

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 4
  • 4 kleine sneetjes gerookte zalm
  • 4 tl olijfolie
  • 1 wortel
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje selderij
  • 1 laurierblaadje
  • 200 g groene linzen
  • 1 l water
  • 4 el zure room
  • vijfpepermengeling, peper van de molen en zout

Bereidingswijze

Snij de zalm in fijne reepjes, doe in een schaal, kruid met vijfpepermengeling en besprenkel met een straaltje olijfolie. Dek af en zet koel weg. Schil en snij de wortel in plakjes, pel de knoflook. Doe beide in een pan met de selderij, laurier en de gespoelde linzen. Voeg het water toe en breng aan de kook.

Verwijder het schuim en zet het vuur lager. Laat 1 u. zacht koken. Kruid halverwege de kooktijd flink met peper en licht met zout. Verwijder de selderij en laurier als de linzen gaar zijn. Hou 4 el linzen apart en mix de rest met het kookvocht tot een smeuïge soep. Kruid indien nodig bij en warm zacht weer op.

Schep de linzensoep in kommetjes en schik er de zalmreepjes, apart gehouden linzen en zure room op. Werk af met een draai van de pepermolen en serveer meteen.

Lees meer over:

Onze partners