Linzensalade met paprika's en geitenkaastoastjes

10/06/11 om 08:41 - Bijgewerkt op 13/04/16 om 13:34

Linzensalade met paprika's en geitenkaastoastjes

© /

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 300 g puylinzen
  • 200 g ingemaakte rode paprika's
  • 2 tenen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • een handvol rodebietenloof of jonge spinazieblaadjes
  • peper van de molen en zout

Voor de toastjes:

  • 12 dunne sneetjes stokbrood
  • 60 g geitenkaas
  • kant-en-klare pesto, voor de afwerking

Bereidingswijze

Week de linzen een nacht in koud water. Kook ze de volgende dag gaar in ongeveer 30 min. Laat goed uitlekken. Snij de paprika's in reepjes. Schil en hak de knoflook fijn. Verhit 3 el olijfolie in een braadpan en bak de paprika's en knoflook. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen. Maak een vinaigrette met 2 el olijfolie, de balsamicoazijn, peper en zout. Schep onder de linzen. Was de slablaadjes en zwier goed droog.

Rooster de sneetjes stokbrood goudbruin in de oven op 220°C. Haal uit de oven, verdeel er de geitenkaas over en bak nogmaals tot de kaas begint te smelten. Haal nogmaals uit de oven en druppel er een beetje pesto over. Verdeel de linzen, paprika's en slablaadjes over 4 borden. Leg er de geitenkaastoastjes op en serveer meteen.

Lees meer over:

Onze partners