Linzenburger met cashewnoten en mango-komkommerrelish

14/06/11 om 09:39 - Bijgewerkt om 09:39

Geef je waardering

Linzenburger met cashewnoten en mango-komkommerrelish

Ingrediënten

Voor 4:

  • plantaardige olie
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl bruin mosterdzaad
  • 1/2 tl geel mosterdzaad
  • 150 g groene linzen
  • groentebouillon
  • 1 el kerriepasta (mild of pikant)
  • 1 el mangochutney
  • 25 g cashewpasta (bioshop)
  • 50 g geroosterde cashewnoten
  • 1 ei, 1/2 bosje koriander
  • 4 el kikkererwtenbloem (Aziatische winkel)
  • naanbrood, om te serveren

Relish:

  • 1/2 mango
  • 1/2 komkommer
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 tl suiker
  • sap van 1/2 limoen
  • zout

Korianderroom:

  • 1 blik kokosroom
  • 1 bosje koriander

Bereidingswijze

Maak de relish een dag vooraf: schil de mango en ontpit de komkommer (maar schil deze niet). Rasp beide en meng met de overige ingrediënten. Zet een nacht koel weg.

Verhit olie in een steelpan. Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn. Fruit met de koriander en het mosterdzaad. Spoel de linzen, voeg toe aan de pan en zet onder met groentebouillon. Kook beetgaar. Laat uitlekken, maar vang het vocht op. Pureer de linzen met de volgende 6 ingrediënten en 2 lepels bloem. Voeg tot 6 lepels kookvocht toe voor een smeuïge puree. Zet 1 uur koel weg.

Korianderroom: open het blik kokosmelk, schep de vaste massa die op de vloeibare melk ligt af. Mix hiervan 4 eetlepels met de koriander. Zet koel weg.

Vorm 4 burgers van het linzenmengsel en wentel in 2 eetlepels bloem. Bak de linzenburgers in olie in een antiaanbakpan op middelhoog vuur.

Snij het naanbrood doormidden, schik er de burgers op. Laat de mangorelish goed uitlekken en schep over de burgers. Werk af met korianderroom. Serveer meteen.

Lees meer over:

Onze partners