Linzen- en bulgursoep

14/06/11 om 09:10 - Bijgewerkt om 09:10

Geef je waardering

Linzen- en bulgursoep

Ingrediënten

Voor 6:

  • 250 g gewassen rode linzen
  • 50 g bulgur
  • 1 el tomatenpuree (indien mogelijk vermengd met Turkse paprikapuree)
  • 1 el boter en wat plantaardige olie
  • 1 el gedroogde munt
  • 1 el Turkse chilipepervlokjes ('red pepper flakes', iets zoeter en minder pikant dan wat wij kennen) of 1 kl 'gewone' chilivlokken
  • 5 glazen kippenbouillon of water met een bouillonblokje
  • 1 kl bloem
  • 6 citroenpartjes

Bereidingswijze

Kook de linzen 15 à 20 minuten in dubbel zoveel ongezouten water, tot ze uiteenvallen. Schuim af en laat ondertussen de boter smelten in een grote pan. Roer de bloem erdoor tot deze lichtbruin kleurt. Voeg munt en pepervlokken toe en bak al roerend enkele minuten mee.

Doe de tomatenpuree en eventueel paprikapuree erbij en roer een minuut tot alles droog en korrelig is. Voeg koud water en het bouillonblokje of de kippenbouillon toe en de linzen. Breng al roerend aan de kook. Voeg de bulgur toe en laat enkele minuten meekoken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met citroenschijfjes, en voor wie van pittig houdt, nog meer rode peper.

Lees meer over:

Onze partners