Linguine met in olijfolie gebakken wilde champignons, gamba's en knoflook

09/06/11 om 11:11 - Bijgewerkt om 11:11

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 500 g linguini deegwaren
  • 2 à 3 gehakte sjalotjes
  • 1/4 l room
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
  • olijfolie
  • verse, fijngehakte peterselie
  • 300 g wilde paddestoelen of oesterzwammen, in plakjes
  • 24 gamba's, gepeld en ontdaan van darm
  • versgemalen zwarte peper
  • een scheutje witte wijn (demi-sec)
  • verse parmezaankaas

Bereidingswijze

Kook de linguini al dente. Fruit de fijngehakte sjalot en knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de wilde paddestoelen en de gamba's toe. Blus met een scheutje witte wijn. Nadat de wijn wat verdampt is en de scampi's gaar zijn, voegt men de room toe. Kort opschudden en op smaak brengen met versgemalen peper. Voeg de pasta bij de saus en meng alles. Versier met versgehakte peterselie en parmezaankaas.

Onze partners