Linguine met in olijfolie gebakken wilde champignons, gamba’s en knoflook

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

500 g linguini deegwaren

2 à 3 gehakte sjalotjes

1/4 l room

6 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst

olijfolie

verse, fijngehakte peterselie

300 g wilde paddestoelen of oesterzwammen, in plakjes

24 gamba’s, gepeld en ontdaan van darm

versgemalen zwarte peper

een scheutje witte wijn (demi-sec)

verse parmezaankaas

Kook de linguini al dente. Fruit de fijngehakte sjalot en knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de wilde paddestoelen en de gamba’s toe. Blus met een scheutje witte wijn. Nadat de wijn wat verdampt is en de scampi’s gaar zijn, voegt men de room toe. Kort opschudden en op smaak brengen met versgemalen peper. Voeg de pasta bij de saus en meng alles. Versier met versgehakte peterselie en parmezaankaas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content