Limoensoep met grote garnalen

09/06/11 om 10:56 - Bijgewerkt om 10:56

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 400 g gekookte grote garnalen (of scampi's)
  • 3/8 l kippenbouillon
  • 1 stengel citroengras (te koop in de oosterse winkel)
  • zout
  • peper
  • verse gemberwortel
  • 1 eetlepel geraspte schil van onbehandelde limoen 2 in ragfijne plakjes gesneden geschilde limoenen
  • 3 eetlepels limoensap
  • 30 druppels tabasco (of een fijngesneden, pikant Spaans pepertje)
  • 1 bosje koriander

Bereidingswijze

Kippenbouillon aan de kook brengen met citroengras en geschilde en gesnipperde gember. Je kan de schalen van de garnalen opstoven, vocht toevoegen en 20 min laten koken. Zo krijg je een lekkere bouillon.

Zeef de bouillon en doe er de scampi's en de gehakte koriander bij. Breng op smaak met tabasco, peper, zout, gerapste limoenschil en limoensap.

Onze partners