Limoenmousse met frambozen

09/06/11 om 14:21 - Bijgewerkt om 14:21

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor zes:

  • 350 g rood fruit (bij voorkeur frambozen)
  • 1,5 dl limoensap
  • 25 g suiker
  • 2 blaadjes gelatine, in koud water geweekt en goed uitgelekt
  • 15 g limoenschil, fijngesneden en geblancheerd
  • 2,5 dl slagroom, geklopt
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 eiwitten
  • een weinig frambozenlikeur.

Versiering:

  • 4 blaadjes munt
  • bloemsuiker

Bereidingswijze

Verhit in een kleine pan een derde van het limoensap met de suiker. Laat de suiker oplossen. Haal de pan van de hittebron, roer er de gelatine door om ook die op te lossen en voeg dan het resterende sap en de limoenschilletjes toe.

De kristalsuiker en de eiwitten tot een stevige meringue kloppen. Giet het limoenmengsel over de meringue en spatel het sap voorzichtig door de meringue (roer niet te veel). Spatel de geklopte room voorzichtig door het mengsel. Verwerk de mousse meteen, voordat de gelatine begint te stijven.

Neem 6 glazen en leg op de bodem een zestal frambozen. Besprenkel de vruchten met frambozenlikeur. Vul de glazen met mousse tot 2 cm van de rand. Versier met frambozen, een blaadje munt en bloemsuiker.

Lees meer over:

Onze partners