Limburgse crèmeknoebelkes
Voor het basisbeslag:
Voor het basisbeslag:
250 g bloem
1 dl melk
15 g gist
1 ei
25 g suiker
1/2 koffielepel zout
50 g boter
Voor de vulling:
2 eieren
75 g suiker
2 pakjes vanillesuiker
50 g vanillepoeder
1/2 l melk
Voor de knoebelkes:
125 g bloem
150 g kandijsuiker
100 g zachte boter
Stort de helft van de bloem op het werkvlak en maak in het midden een kuiltje. Roer er de melk en de gist onder. Laat 15 min. rusten. Voeg de rest van de bloem toe, samen met het ei. Begin te kneden. Voeg even later de suiker, het zout en de boter toe. Kneed het deeg verder gedurende 15 min. Laat het 30 min. rijzen bij kamertemperatuur.
Rol het deeg uit en beleg er de ingevette taartvorm mee, laat nog even rusten. Bak blind met droge bonen op 200°C. tot de korst mooi bruin is. Bereid nu de vulling. Klop de eieren goed los met de suiker, vanillesuiker en het vanillepoeder in een grote kom. Breng de melk aan de kook en giet op het mengsel.
Doe alles terug in de kookpot en kook door, terwijl u goed roert. Laat afkoelen. Bereid de knoebelkes. Kneed met de vingers alle ingrediënten tot alles is opgenomen. Doe de vulling in de taartvorm en bestrooi deze met knoebelkes, plaats even in een oven van 200°C tot de knoebelkes mooi bruin zijn.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier