Limburgse crèmeknoebelkes

02/09/11 om 09:05 - Bijgewerkt om 09:05

Geef je waardering

Limburgse crèmeknoebelkes

Ingrediënten

Voor het basisbeslag:

  • 250 g bloem
  • 1 dl melk
  • 15 g gist
  • 1 ei
  • 25 g suiker
  • 1/2 koffielepel zout
  • 50 g boter

Voor de vulling:

  • 2 eieren
  • 75 g suiker
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 50 g vanillepoeder
  • 1/2 l melk

Voor de knoebelkes:

  • 125 g bloem
  • 150 g kandijsuiker
  • 100 g zachte boter

Bereidingswijze

Stort de helft van de bloem op het werkvlak en maak in het midden een kuiltje. Roer er de melk en de gist onder. Laat 15 min. rusten. Voeg de rest van de bloem toe, samen met het ei. Begin te kneden. Voeg even later de suiker, het zout en de boter toe. Kneed het deeg verder gedurende 15 min. Laat het 30 min. rijzen bij kamertemperatuur.

Rol het deeg uit en beleg er de ingevette taartvorm mee, laat nog even rusten. Bak blind met droge bonen op 200°C. tot de korst mooi bruin is. Bereid nu de vulling. Klop de eieren goed los met de suiker, vanillesuiker en het vanillepoeder in een grote kom. Breng de melk aan de kook en giet op het mengsel.

Doe alles terug in de kookpot en kook door, terwijl u goed roert. Laat afkoelen. Bereid de knoebelkes. Kneed met de vingers alle ingrediënten tot alles is opgenomen. Doe de vulling in de taartvorm en bestrooi deze met knoebelkes, plaats even in een oven van 200°C tot de knoebelkes mooi bruin zijn.

Lees meer over:

Onze partners