Limburgse aardbeien, witte chocolademousse en citroencrème op Bretons zanddeeg

22/06/17 om 11:56 - Bijgewerkt om 11:56

Limburgse aardbeien, witte chocolademousse en citroencrème op Bretons zanddeeg

© Kris Vlegels

Geef je waardering

Ingrediënten voor 4 personen

  • bakje aardbeien

Bereidingswijze

Voor het zanddeeg

  • 145 g bloem
  • 52 g suiker
  • 52 g cassonadesuiker
  • 4,5 g bakpoeder
  • 10 g eidooier
  • 105 g malse boter

Voor de citroencrème

  • 33 cl citroensap
  • 55 g poedersuiker
  • 1 ei + 40 g dooier
  • 100 g verse boter

Voor de witte chocolademousse

  • 50 g room
  • 50 g melk
  • 20 g eidooier
  • 10 g suiker
  • 750 g witte chocolade
  • 2 g gelatine (blaadjes)
  • 50 g opgeklopte room

Afwerking

  • zuringblaadjes en -bloemetjes

BEREIDINGSWIJZE

Zanddeeg: meng alle droge ingrediënten, voeg de malse boter en de eidoooier toe, draai het deeg mooi glad, rol uit tussen twee vellen bakpapier. Steek de vormen uit met een uitsteker. Bak het deeg 10 minuten op 180 ° in de uitstekers.

Citroencrème: breng het citroensap met de poedersuiker aan de kook, voeg het ei en de dooier toe, breng opnieuw in een klein pannetje al roerend aan de kook, voeg de boter toe. Doe in een kommetje, dek af met plasticfolie, laat afkoelen in de koelkast.

Witte chocolademousse: breng de room met de melk aan de kook, bind de massa met de dooiers en de suiker. Voeg, als de massa op kamertemperatuur is, de chocolade en de geweekte gelatine toe. Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur, spatel er de room door. Vries de mousse in, in ronde matjes.

Bouw het taartje mooi op zoals op de foto, begin met de bodem, en daarop de witte chocolademousse, daarna de aardbeien errond, samen met enkele dotjes citroencrème. Werk af met frisse zuringblaadjes en -bloemetjes.

Onze partners