Aardbeien, witte chocolademousse en citroencrème op Bretons zanddeeg

Voor 4 personen
  • bakje aardbeien
Zanddeeg
  • 145 g bloem
  • 52 g suiker
  • 52 g cassonadesuiker
  • 4,5 g bakpoeder
  • 10 g eidooier
  • 105 g malse boter
Citroencrème
  • 33 cl citroensap
  • 55 g poedersuiker
  • 1 ei + 40 g dooier
  • 100 g verse boter
Witte chocolademousse
  • 50 g room
  • 50 g melk
  • 20 g eidooier
  • 10 g suiker
  • 750 g witte chocolade
  • 2 g gelatine (blaadjes)
  • 50 g opgeklopte room
Afwerking
  • zuringblaadjes en -bloemetjes
Bereiding
  1. Zanddeeg: meng alle droge ingrediënten, voeg de malse boter en de eidoooier toe, draai het deeg mooi glad, rol uit tussen twee vellen bakpapier. Steek de vormen uit met een uitsteker. Bak het deeg 10 minuten op 180 ° in de uitstekers.
  2. Citroencrème: breng het citroensap met de poedersuiker aan de kook, voeg het ei en de dooier toe, breng opnieuw in een klein pannetje al roerend aan de kook, voeg de boter toe. Doe in een kommetje, dek af met plasticfolie, laat afkoelen in de koelkast.
  3. Witte chocolademousse: breng de room met de melk aan de kook, bind de massa met de dooiers en de suiker. Voeg, als de massa op kamertemperatuur is, de chocolade en de geweekte gelatine toe. Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur, spatel er de room door. Vries de mousse in, in ronde matjes.
  4. Leg de witte chocolademousse op de bodem, schik de aardbeien errond, samen met enkele dotjes citroencrème. Werk af met frisse zuringblaadjes en -bloemetjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content