Lichtgerookte tonijn met vijgencompote en amandelen

09/06/11 om 15:18 - Bijgewerkt om 15:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 8:

  • 1 stuk gerookte tonijn van 350 g
  • 6 Turkse vijgen
  • boter, suiker en 1 kaneelstok
  • 1 el amandelen
  • siroop van rodewijnazijn en suiker
  • eetbare bloemen

Bereidingswijze

Snij 8 mooie reepjes uit de tonijn en snij de rest in blokjes. Bak de gepelde vijgen in boter met suiker en de gespleten kaneelstok. Stoof de vruchten droog. Laat de compote afkoelen en meng met de blokjes tonijn en amandelen. Bekleed 8 ringvormen met de reepjes tonijn en vul met de vijgenbereiding. Versier met eetbare bloemen. Bespuit de bordspiegel met siroop van rode wijnazijn en suiker. Zet de tonijn in het midden en verwijder de vorm.

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info