Beignets van courgettebloem met saffraan

Voor 4 personen
  • 120 g bloem
  • 1 eiwit
  • 1 snufje zout
  • 1 flinke mespunt saffraandraden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 15 cl zeer koud bruisend water
  • 8 mooie courgettebloemen
  • 1l frituurolie
Bereiding
  1. Zeef de bloem in een slakom. Maak een putje en giet daar het eiwit, het zout en de saffraan in. Voeg de olijfolie toe en en meng met een eierklopper tot een gelijkmatig deeg. Giet het bruisend water onder voortdurend kloppen erbij. Bedek de slakom met een keukenhanddoek en laat het deeg 1 uur rusten op kamertemperatuur.
  2. Verwijder voorzichtig de stamper en de kelkbladeren van de bloemen. Giet de olie in een sauteerpan en verwarm ze zonder dat ze gaat roken (175°C).
  3. Dompel 2 courgettebloemen in het frituurbeslag en hou ze vast bij het steeltje. Bak ze aan beide kanten goudbruin in de frituurolie. Haal ze met een schuimspaan uit de frituurolie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit met de andere bloemen.
  4. Leg de beignets op een warme schaal, voeg er zout aan toe en dien onmiddellijk op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content