Licht gegaarde tonijn met heldere canneloni van soja en krab en roereitje met sojaschuim

09/06/11 om 18:44 - Bijgewerkt om 18:44

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 30 tonijn per persoon
  • vadouvan kruiden
  • avocado
  • 30 g krab per persoon aangemaakt met mayonaise
  • koriander
  • basilicum
  • notenolie
  • citroensap

Voor de koekjes:

  • 10 g olie
  • 25 g bloem
  • 20 g gemalen parmezaanse kaas
  • snuifje zout
  • scheutje water

Voor de gelei:

  • 2 dl water
  • 0,5 dl soja
  • 3 g agar-agar
  • Voor de espuma
  • 4 dl melk
  • 1 dl room
  • 0,5 dl soja
  • peper en zout
  • sherry azijn
  • 2,5 blaadjes gelatine van 3 g

Bereidingswijze

Laat de vadouvan-kruiden trekken in zacht kokende kippenjus, passer en werk op met zure room en mayonaise. Snij mooie balkjes van de tonijn, wentel ze in gehakte koriander en basilicum en bak zeer kort in de pan, snij er later blokjes van.

Kook water en soja en voeg er de agar-agar bij, giet dun uit op een plastiek plank en laat opstijven. Pureer de avocado met notenolie, citroensap, peper en zout en vul hiermee een spuitzak. Snij rechthoekjes uit de gelei en rol op met krab en avocado.

Meng alle ingrediënten voor de koekjes en bak er driehoekjes van.

Voor de espuma meng je alle ingrediënten. Haal het eitje leeg en maak er een smeuïg roerei mee, vul het eitje daarmee op en spuit er de espuma van soja op.

Dresseer afwisselend de tonijn en de gelei, plaats er de koekjes tussen en werk af met sojadressing en vadouvan-crème

Lees meer over:

Onze partners