Lentesla

10/06/11 om 14:33 - Bijgewerkt om 14:33

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 grote of 4 kleine venkels
  • 12 kersttomaatjes
  • 100 gram spinazieloof
  • 2 beetgare artisjokken
  • 1 geitenkaasje
  • het sap van een citroen
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Was de kersttomaten, de spinazie, de venkel en de artisjokken. Laat uitlekken. Snijd elke artisjok in 8 partjes. Besprenkel ze dadelijk met citroensap om verkleuren te voorkomen. Snijd de punten van de bladeren. Verdeel de grote venkel in hele kleine sneetjes of snijd de kleintjes in de lengte in 3 cm. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes. Doe de spinazie, de artisjok, de venkel en de kersttomaten in een grote slakom. Versier met de plakjes geitenkaas. Bereid de vinaigrette als volgt: meng de olie, de azijn, het zout en de peper in een kommetje. Dien de salade en de vinaigrette apart op. Zo kan elke tafelgenoot naar believen opscheppen.

Tip: Als je hele harde geitenkaas gebruikt, kan je mooie schaafkrullen maken met een speciaal mes. De artisjokken kan je eventueel vervangen door enkele asperges.

Onze partners