Lenterolletjes met gerookte zalm

Voor 4 personen
  • 50 g rijstvermicelli
  • 1/4 rammenas
  • 4 grote sneden gerookte zalm
  • 8 rijstvellen van 20 cm diameter
  • 1 citroen
  • 40 g scheuten (luzerne, radijs, rodekool, venkel…)
Bereiding
  1. Laat de vermicelli 5 minuten weken in kokend water en giet af. Schil de rammenas en snij in zeer dunne reepjes. Halveer de sneden gerookte zalm.
  2. Bevochtig een rijstvel door het 30 à 45 seconden in een bord met warm water onder te dompelen. Laat uitlekken op een schone doek.
  3. Pers de citroen.
  4. Leg een halve snee gerookte zalm op het uitgelekte rijstvel en besprenkel met citroensap. Voeg wat rijstvermicelli en rammenas toe. Bestrooi met scheuten, plooi de randen van het rijstvel over de vulling en rol het strak op. Maak de andere lenterolletjes op dezelfde manier.
  5. Zet koel weg tot aan het gebruik. Serveer de lenterolletjes met een dipsausje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content