Lenterolletjes met gerookte zalm

28/11/17 om 12:00 - Bijgewerkt om 12:00

Lenterolletjes met gerookte zalm

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 50 g rijstvermicelli
  • 1/4 rammenas
  • 4 grote sneden gerookte zalm
  • 8 vellen rijstpapier van 20 cm diameter
  • 1 citroen
  • 40 g scheuten (bv. luzerne, radijs, rodekool, venkel)

Bereiding

  1. Laat de rijstvermicelli 5 minuten weken in kokend water en giet af. Schil de rammenas en snij in zeer dunne reepjes. Halveer de sneden gerookte zalm.
  2. Bevochtig een vel rijstpapier door het even in een bord met warm water te dompelen. Laat uitlekken op een schone doek.
  3. Pers de citroen.
  4. Leg een halve snee gerookte zalm op het uitgelekte vel rijstpapier en besprenkel met citroensap.Voeg wat rijstvermicelli en rammenas toe. Bestrooi met scheuten, plooi de randen van het rijstpapier over de vulling en rol het vel strak op. Maak de andere lenterolletjes op dezelfde manier.
  5. Zet koel weg tot aan het gebruik. Serveer met een sausje voorloempia's.

Onze partners