Lentegazpacho van groene kruiden

© Getty
Voor 4 personen
  • 200 g verse kruiden (bieslook, basilicum, rucola, waterkers, paardenbloem, munt, koriander…)
  • 200 g slamix (ezelsoren, kropsla, rode sla…)
  • 8 pikante radijzen
  • 2 gepelde teentjes knoflook
  • 1 dl olijfolie van eerste kwaliteit
  • 1 el xeresazijn
  • zeezout en peper naar smaak
  • koud water
  • eetbare bloemen (bv. viooltjes) voor de afwerking
Bereiding
  1. Maak de kruiden en de salades schoon. Snij de stengels bieslook in stukjes van 4 cm. Snij de radijzen in plakjes. Scheur de grote slabladeren klein. Doe alles in een glazen kom en meng de kruiden, radijs en salades luchtig. Stamp zout, peper en knoflook in een vijzel tot pasta.
  2. Voeg al stampend de olijfolie en vervolgens de azijn in een dun straaltje toe. Doe als laatste een weinig water bij de emulsie.
  3. Giet de knoflooksaus over de salade, voeg een flinke kop ijskoud water (en wat ijsblokjes) toe, versier met eetbare bloemen (facultatief) en serveer onmiddellijk als krokante ijskoude lentegazpacho.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content