Leng met gerookte zalm en venkel

08/06/11 om 16:42 - Bijgewerkt om 16:42

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 lengfilets van 150 g
  • 4 sneetjes gerookte Atlantische zalm van 50 g
  • 2,5 dl room
  • 0,5 dl droge witte wijn
  • 2 venkelknollen met het loof
  • 75 g boter
  • enkele kervelpluksels
  • een mespunt nootmuskaat
  • peper en zout

Bereidingswijze

Elke lengfilet in een sneetje gerookte zalm rollen en in een beboterde magnetronschaal schikken. Bevochtigen met de wijn en op smaak brengen met peper en zout. Afdekken en acht minuten in de magnetron verhitten bij 850W. Het pocheervocht bewaren en de lengfilets warm houden.

De venkelknollen wassen, schoon maken en in fijne reepjes snijden. Op smaak brengen met het peper, het zout en de nootmuskaat. Bevochtigen met de room en het pocheervocht van de lengfilets. Afdekken en een zevental minuten laten garen bij 700W.

De venkel warm houden en de saus 10 minuten inkoken.

Op warme borden een bedje maken van venkel, de lengfilets erop schikken, overgieten met de saus en afwerken met enkele pluksels venkelloof. Serveren met aardappelpuree (desgewenst gekleurd met wat wortelpuree).

Voorbereiding: 10 minuten.

Bereiding: 15 minuten.

Lees meer over:

Onze partners