Lendestuk met Mexicaanse kruiden

03/07/15 om 12:45 - Bijgewerkt om 12:45

Lendestuk met Mexicaanse kruiden

© gf

Geef je waardering

Bereidingswijze

1 kg lendestuk, in een stuk

VOOR DE MARINADE:

2,4 dl arachideolie

1 tl rookpoeder

2 tl gerookt chilipoeder (chipotle)

2 tl paprika

2 tl uienpoeder

2 tl gemalen komijn

2 tl gemalen koriander

2 el suiker

2 tl fijn zeezout

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten voor de marinade onder elkaar en bestrijk er het vlees mee. Herhaal dit enkele keren en laat telkens enkele minuten rusten. Bak het vlees op een matig warme barbecue, bij voorkeur onder een gesloten deksel. Draai regelmatig om. De gaartijd hangt af van de dikte van het vlees, maar reken op ongeveer 30 min per kg vlees. Laat het vlees als het gaar is enkele minuten rusten onder aluminiumfolie. Versnij nadien en dien op.

Onze partners