Lendenkarbonade met trappistenbier

29/08/13 om 08:27 - Bijgewerkt om 08:27

Geef je waardering

Lendenkarbonade met trappistenbier

Ingrediënten

Voor 4 tot 6 personen:

  • 1 klontje boter
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 800 g lenden- of schouderkarbonades met been
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 12 aardappelen
  • 4 lente-uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 à 2 dl gevogeltebouillon
  • 20 cl trappistenbier
  • peper en zout

Bereidingswijze

Meng de boter en de olie in een gietijzeren stoompan en fruit het vlees erin. Zet opzij.

Slink de gesnipperde ui in hetzelfde mengsel. Leg het vlees weer terug, voeg de grof gesneden wortelen, aardappelen, lente-uien en laurier toe.

Schenk de bouillon en het bier erbij. Breng op smaak.

Dek af en zet 1 u. in de op 160°C voorverwarmde oven.

Laat vervolgens in de afgesloten stoofpan staan.

Onze partners