Lauwwarm gerookte eendenborst

09/06/11 om 11:47 - Bijgewerkt om 11:47

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 eendenborsten met vel

Kruidenmengsel:

  • 200 g grof zout
  • 20 g geplette jeneverbessen
  • 2 kruidnagels
  • 2 el gehakte rozemarijn
  • 1 el gehakte salie
  • 40 g rietsuiker

Bereidingswijze

Wrijf de eendenborsten in met een mengsel van de aangegeven ingrediÃ"nten en laat het vlees drie uur rusten. Wrijf het vlees schoon, spoel af en laat 2 uur drogen in een ruimte met veel tocht. Rook het vlees 1 uur op een temperatuur van 90° C. in de schoorsteen van de Cactus Jack (of 20 minuten in de Outdoor Chef) en maak, indien mogelijk, gebruik van druivenranken en vuurkruiden Elckerlijc. Snij het gerookte vlees in schijfjes en serveer met een gemengde sla, samengesteld uit jonge spinazie, bloedzuring, rode sla, krulsla, vruchten en noten en een dressing van hazelnootolie en frambozenazijn.

Lees meer over:

Onze partners