Lauwwarm gerookte eendenborst

  • Moeilijkheid

Voor 4:

2 eendenborsten met vel

Kruidenmengsel:

200 g grof zout

20 g geplette jeneverbessen

2 kruidnagels

2 el gehakte rozemarijn

1 el gehakte salie

40 g rietsuiker

Wrijf de eendenborsten in met een mengsel van de aangegeven ingrediÔnten en laat het vlees drie uur rusten. Wrijf het vlees schoon, spoel af en laat 2 uur drogen in een ruimte met veel tocht. Rook het vlees 1 uur op een temperatuur van 90° C. in de schoorsteen van de Cactus Jack (of 20 minuten in de Outdoor Chef) en maak, indien mogelijk, gebruik van druivenranken en vuurkruiden Elckerlijc. Snij het gerookte vlees in schijfjes en serveer met een gemengde sla, samengesteld uit jonge spinazie, bloedzuring, rode sla, krulsla, vruchten en noten en een dressing van hazelnootolie en frambozenazijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content