Lauwe salade van gebakken peer met truffelhoning, venkel, rode biet en geitenkaas

10/06/11 om 08:26 - Bijgewerkt om 08:26

Peren zijn gegeerd als handvrucht, maar nog altijd onderschat als ingrediënt in een lekker dessert, voor- of hoofdgerecht.

Geef je waardering

Lauwe salade van gebakken peer met truffelhoning, venkel, rode biet en geitenkaas

© Diane Hendrikx

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 venkel
  • 4 conférenceperen
  • 25 g boter
  • 2 el truffelhoning
  • 50 g walnoten
  • 100 g gekookte rode biet
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 150 g verse geitenkaas
  • zwarte peper en zout

Bereidingswijze

Snij de venkel in partjes en blancheer deze in lichtgezouten water. Halveer de peren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in partjes. Verhit de boter en honing in een grote pan en bak de venkel en peren goudbruin.

Haal uit de pan en bak ook de walnoten. Snij de rode biet in blokjes. Meng de olijfolie en balsamicoazijn met 1 theelepel bietensap, peper en zout. Roer onder de bietjes. Schik de peren en venkel op 4 borden. Verdeel er de walnoten en bietjes rond. Werk af met de verkruimelde geitenkaas.

Lees meer over:

Onze partners