Lauwe salade van capellini, scampi en komkommer

© Getty
Voor vier personen
  • 100 g capellini
  • 16 grote gepelde scampi’s
  • 1 potje halfvolle yoghurt
  • 4 grote koffielepels foreleieren
  • 1 komkommer
  • olijfolie
  • limoenolie
  • enkele takjes dille
  • roze peperkorrels
  • peper
  • zout
  • cayennepeper
Bereiding
  1. De komkommer met een mandoline zeer dun snijden en in grote cirkels op de borden schikken. De scampi’s in de lengte in tweeën snijden, kruiden met peper, zout en cayenne en aanbakken in olijfolie.
  2. Gezouten water aan de kook brengen en de capellini koken volgens de instructies op de verpakking. De deegwaren tijdens het koken met een vork losroeren. Onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Warm kort op met een scheut limoenolie en kruid met peper en zout.
  3. In het midden van de borden nestjes pasta leggen en deze aftoppen met een lepel foreleitjes. De scampi op de capellini schikken en alles besprenkelen met limoenolie en yoghurt. De lauwe salade garneren met takjes dille en geplette roze peperbolletjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content