Lauwe mangomoes, kokosroomijs

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

1 vanillestokje

110 g suiker

150 ml water

2 rijpe mango’s

1 snuifje zout

2 el ongezouten boter

kokosroomijs

4 el geraspte kokosnoot

Schik eerst de geraspte kokosnoot in een ovenschaal en laat ze 5 tot 10 minuten kleuren in een warme oven (180°C). Laat afkoelen op een bord.

Breng het water aan de kook in een wok met antikleeflaag of een bakpan. Voeg er de suiker en het doormidden gesneden vanillestokje aan toe. Laat 10 minuten koken op een zacht vuurtje. Haal het vanillestokje eruit, droog het zorgvuldig af en bewaar het in suiker voor later gebruik. Schil de mango’s en snij ze in blokjes. Doe het fruit en een klein snuifje zout bij het suikerwater en laat op zacht vuur 2-3 uur stoven. Haal de pan van het vuur, voeg er al roerend de boter bij. Dien meteen op met kokosroomijs. Bestrooi met de geroosterde kokosnoot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content