Lauwe langoustientjes met groene asperges, geparfumeerd met limoen

  • Moeilijkheid

Bij lichte visgerechten of koude schaal- en schelpdieren harmonieert een frisse Muscadet bijzonder goed. Onze voorkeur gaat naar de biowijn Cuvée Estelle ’99 die verkrijgbaar is via www.delhaizewineworld.com

Nodig voor vier:

12 groene asperges

12 langoustines (10 tot 15 in een kilo)

rasp van de schil van 1 limoen

4 tomaten

Vinaigrette:

1 dl azijn

3 dl olie

sap van 1 limoen

1 koffielepel honing

De asperges in gezouten kokend water doen, beetgaar koken en verfrissen onder koud water. De tomaten in kokend water dompelen, de schillen en zaden verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. De toppen van de asperges op 3 cm lengte afsnijden en bovenaan de borden schikken. De rest van de asperges in blokjes snijden en mengen met blokjes tomaat, rasp van de limoenschil en enkele lepels vinaigrette. De staarten van de langoustines uit hun pantser halen en het darmkanaal verwijderen. De staarten hooguit 1 à 2 minuten in hete olie bakken (ze mogen niet te ver gebakken zijn). De pootjes bakken. De salade en het langoustinevlees over de borden verdelen. De bordspiegels versieren met streepjes vinaigrette.

De vinaigrette bereidt men door azijn, olie, het sap van de limoen, honing, peper en zout te mengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content