Lauwe erwtensalade met linzen, muntolie en sint-jakobsvruchten

14/06/11 om 09:36 - Bijgewerkt om 09:36

Geef je waardering

Lauwe erwtensalade met linzen, muntolie en sint-jakobsvruchten

Ingrediënten

Voor 4:

  • 75 g linzen van Le Puy (of groene linzen)
  • 1 bosje munt
  • 1 dl olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 350 g erwten
  • 1 bosje lente-uien
  • 12 sint-jakobsvruchten zonder koraal
  • zwarte peper en zout

Bereidingswijze

Kook de linzen beetgaar in ongezouten water en laat uitlekken. Mix de munt met 3/4 dl olijfolie en het citroensap. Kruid naar smaak. Blancheer de erwten in ongezouten water, verfris in ijswater en laat uitlekken. Meng met de linzen, muntolie en fijngesneden lente-uien. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan.

Bak de sint-jakobsvruchten op middelhoog vuur tot ze net gaar zijn. Verdeel de erwtensalade over 4 borden en schik er de sint-jakobsvruchten op of naast.

Lees meer over:

Onze partners