Lauwe aardappelsalade met gezouten spek, rivierkreeftjes en pittige citroenvinaigrette

10/06/11 om 13:55 - Bijgewerkt om 13:55

Geef je waardering

Lauwe aardappelsalade met gezouten spek, rivierkreeftjes en pittige citroenvinaigrette

Ingrediënten

Voor 4:

  • 600 g krieltjes
  • 4 sneetjes gezouten spek
  • 100 g gezouten spekreepjes
  • 150 g rivierkreeftenvlees
  • 4 handvollen raketsla
  • een kneepje citroensap

Voor de vinaigrette:

  • 2 tl grove mosterd
  • geraspte schil en sap van 1/2 citroen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 6 el extra vergine olijfolie
  • versgemalen zwarte peper en zeezout

Bereidingswijze

Schil de krieltjes en snij ze in plakjes van 1/2 cm dik. Kook ze gaar in gezouten water. Bak intussen de sneetjes spek krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Maak de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen tot een gladde emulsie. Bak ook de spekreepjes goudbruin.

Giet de aardappelen af en wentel meteen in de vinaigrette. Meng met de spekreepjes, langoustines en raketsla. Verdeel over 4 borden en werk af met een kneepje citroensap, een draai van de pepermolen en het krokante spek.

Tip: vervang de raketsla door waterkers en de rivierkreeftjes door grijze garnalen.

Lees meer over:

Onze partners