Lauwe aardappelsalade met gezouten spek, rivierkreeftjes en pittige citroenvinaigrette

Je kunt de raketsla ook vervangen door waterkers en de rivierkreeftjes door grijze garnalen in deze lauwe aardappelsalade met pittige citroenvinaigrette.

Voor 4 personen
  • 600 g krieltjes
  • 4 sneetjes gezouten spek
  • 100 g gezouten spekreepjes
  • 150 g rivierkreeftenvlees
  • 4 handvollen raketsla
  • een kneepje citroensap
Voor de vinaigrette
  • 2 tl grove mosterd
  • geraspte schil en sap van 1/2 citroen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 6 el extra vergine olijfolie
  • versgemalen zwarte peper en zeezout
Bereiding
  1. Schil de krieltjes en snij ze in plakjes van 1/2 cm dik. Kook ze gaar in gezouten water. Bak intussen de sneetjes spek krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Maak de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen tot een gladde emulsie. Bak ook de spekreepjes goudbruin.
  3. Giet de aardappelen af en wentel meteen in de vinaigrette. Meng met de spekreepjes, langoustines en raketsla.
  4. Verdeel de lauwe aardappelsalade over 4 borden en werk af met een kneepje citroensap, een draai van de pepermolen en het krokante spek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content