Lauw slaatje van scampi's met gekorste Parmaham

10/06/11 om 11:42 - Bijgewerkt om 11:42

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 20 scampi's
  • gemengde sla
  • 50 g fijngesneden Parma- of Gandaham
  • 30 g pijnboompitten
  • 4 eetlepels zure room (of gewone room waaraan enkele druppels citroensap worden toegevoegd)
  • 1 eetlepel aceto balsamico
  • 2 dl goede olijfolie
  • citroensap
  • peper van de molen
  • zout
  • cayennepeper
  • bieslook.

Bereidingswijze

De vinaigrette maken met de olijfolie, aceto balsamico, citroensap, peper en zout. Koel bewaren. De ham in een oven van 180° C. gedurende ongeveer 5 minuten drogen tot de ham krokant is en makkelijk breekt. De pijnboompitten kleuren in een pan met antikleeflaag en opletten dat de ze niet te bruin worden. De zure room aanlengen met wat water, op smaak brengen met een mespuntje cayennepeper en zout, en juist voor het opdienen de gesnipperde bieslook toevoegen. De sla wassen, drogen en op het laatste moment door de vinaigrette wentelen. De sla met behulp van een stalen ring in het midden van grote borden schikken. Bestrooien met pijnboompitjes en de gebroken parmaham. De scampi's pellen, kruiden met peper en zout en langs beide zijden kort bakken. Rondom de sla een cirkel van zure room gieten. De scampi's in de room leggen en onmiddellijk opdienen.

Lees meer over:

Onze partners