Lauw slaatje van Chinese vermicelli, scampi's en emulsie van waterkers en sojasaus

10/06/11 om 14:39 - Bijgewerkt om 14:39

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor vier personen:

  • 20 scampi's
  • 250g Chinese vermicelli
  • 100g wortelen
  • 100g prei
  • 100g sojascheuten
  • 100g groene boontjes
  • 1 bos verse koriander
  • 100g tuinbonen
  • 1 rode paprika
  • 1 bos waterkers
  • 1 eetlepel sojasaus

Voor de saus:

  • 6 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel rijstazijn

Voor de kikkoman:

  • sap van 1 limoen
  • zout en peper

Bereidingswijze

Snij de wortelen en prei in dunne reepjes. Hak de koriander (bewaar een takje voor de decoratie). Snij de rode paprika in blokjes (bruniose). Kok de vermicelli, de schoongemaakte groene boontjes en de gepelde tuinbonen afzonderlijk in gezouten water. Bak de schooongemaakte en versneden wortelen en prei kort. Stoof de waterkers lichtjes en mix tot puree. Meng de ingrediënten voor de saus. Bak de scampi's en bestrooi met sesamolie, zout en peper. Meng de vermicelli en de groenten, behalve de rode paprika. Voeg de saus toe en kruid naar believen. Leg de salade in het midden van de borden en de scampi's boveneop de groenten. Kruid de waterkerspuree en voeg de sojasaus toe. Giet deze saus rond het slaatje. Versier met blokjes rode paprika en een takje koriander.

Lees meer over:

Onze partners