Lasagnette met zalm en groenten

09/06/11 om 10:47 - Bijgewerkt om 10:47

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 8-10 lasagnebladen
  • 200 g kort gestoofde spinazie (in blad of diepvries)
  • een koffielepel gember
  • 2 sjalotten
  • een courgette
  • 2 sneden gerookte zalm
  • 2 tomaten
  • 150 g gorgonzolakaas
  • 1 doosje mascarpone
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 soeplepels gehakte basilicum
  • 1 dl room
  • 2 plakjes parmezaankaas
  • olijfolie

Bereidingswijze

De sjalotjes versnipperen en stoven in olijfolie. De tomaten in kokend water dompelen, de huid verwijderen en de vruchten in dunne schijfjes snijden. De lasagnebladen al dente koken en met een omgekeerd glas rondjes uitsteken. De courgette in plakken snijden, kort koken en rondjes uitsteken. De gestoofde en uitgelekte spinazie mengen met gember en sjalotjes. De gerookte zalm in acht kleine plakjes snijden.

Op vier borden vier torentjes opbouwen van een plakje lasagne, een laagje spinazie, lasagne, een schijfje tomaat, lasagne, een plakje courgette, lasagne, een plakje gerookte zalm, lasagne, een laagje spinazie, lasagne, een plakje zalm, lasagne, een plakje courgette en tot slot opnieuw een laagje lasagne.

De saus bereiden. De geperste knoflook stoven in olijfolie. Room, mascarpone, basilicum, gorgonzola en parmezaankaas toevoegen. De saus rond de torentjes gieten en eventueel versieren met blaadjes verse basilicum, roze peperkorrels of Luzernscheuten (facultatief).

Het is mogelijk de lasagne niet te laten koken, maar de bladen droog tussen twee borden in de magnetron te leggen (1 à 1/2 minuut).

Lees meer over:

Onze partners