Lasagnetorentje met pesto

09/06/11 om 09:02 - Bijgewerkt om 09:02

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • verse lasagnevellen
  • 1 à 2 mozzarellakaasjes van buffelmelk
  • 300 g verse spinazie
  • zout, peper, nootmuskaat
  • vruchtvlees van 2 à 3 vleestomaten
  • basilicum

Voor de pesto:

  • 15 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 5 basilicumblaadjes
  • 20 g gemalen parmezaan
  • 3 el olijfolie

Bereidingswijze

Snij 24 rondjes (7 cm diameter) uit de lasagnevellen. Was en stoof de spinazie met een klontje boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Snij de mozzarella in plakjes. Laat de gehakte tomaten kort uitzweten in een pan met een beetje olijfolie. Voeg gehakte basilicum, peper en zout toe. Bouw vervolgens torentjes op: begin met een pastavelletje, daarop komt een hoopje spinazie, opnieuw een lasagnevelletje, dan een plakje mozzarella, een pastavelletje, wat tomatenfondue en nog eens alles opnieuw om te eindigen met de tomatenfondue. De torentjes worden een 8-tal minuten gaargestoomd.

Bereid de pesto door alle aangegeven ingrediënten fijn te malen. Schik de pastatorentjes in het midden van warme borden. Lepel de pestosaus rond de constructies en werk af met parmezaanschilfers en gefrituurde basilicumblaadjes.

Recept: Gudrun Vandeputte - Hoe maakt u het?

Lees meer over:

Onze partners