Lasagne van kabeljauwfilet, compote van gekonfijte tomaten en mosselen

10/06/11 om 10:21 - Bijgewerkt om 10:21

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • olijfolie
  • 3 plakken vers pastadeeg (20 x 20 cm)
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 2 dl room
  • 1 ei
  • gedroogde tomaten op olie
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 gepelde sjalot
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 dl visfumet

Saus :

  • 5 pruimtomaten, gehalveerd
  • 5 el olijfolie
  • 3 grote sjalotten, gepeld en versnipperd
  • 3 el fijngesneden platte peterselie
  • 1 el fijngehakte verse tijm
  • 2 à 3 tl aceto balsamico
  • 1/2 kg gekookte mosselen (met wat kookvocht)

Bereidingswijze

Saus : kruid de tomaten met peper, zout en tijm. Zet 2 à 3 uren in de oven op 100°C. Laat de sjalotten in wat olie gaar worden. Meng sjalotten, peterselie, aceto balsamico, tomaten, mosselen en wat kookvocht en breng op smaak.

Visfarce : maal 50 g koude visfilet met 50 ml room en 1 eiwit. Kruid met peper en zout. Snij de rest van de visfilet in plakjes, kruid met peper en zout en zet koud weg. Hak tomaten en basilicum fijn. Versnipper sjalot en knoflook en stoof in olijfolie. Meng visfarce, tomaten, sjalot, basilicum en knoflook. Kook de plakken pasta.

Bekleed een ovenschotel met bakpapier of aluminiumfolie en smeer in met olijfolie. Leg een pastavel op de bodem. Breng de vulling aan : 1/4 visfarce, de helft van de stukjes visfilet, weer een laag visfarce. Dan het tweede vel pasta. Herhaal de bewerking en eindig met het derde vel pasta. Bestrijk met olijfolie en dek af met bakpapier of aluminiumfolie.

Plaats de schotel in de grote ovenschotel, vul deze laatste met de opgewarmde visfumet en bak 40 minuten op 180°C. Laat een kwartiertje in de bakvorm koelen. Plaats een groot bord op de vorm en keer de lasagne om. Snij in 4 stukken. Schep wat van het tomatenmengsel op en rond de lasagne. Versier met peterselie, basilicum en een streep aceto balsamico.

Lees meer over:

Onze partners