Lasagne met lamsgehakt

09/06/11 om 11:42 - Bijgewerkt om 11:42

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 8 vleestomaten
  • 2 wortels
  • 1 courgette
  • 3 stelen groene selder
  • 300 gram lamsgehakt
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • verse tijm
  • zout
  • peper
  • 12 plakjes lasagnedeeg
  • geraspte parmezaankaas
  • peterselie

Bereidingswijze

De groenten in blokjes snijden. De olijfolie verhitten en de geperste knoflook, fijngesneden sjalot en gepelde tomatenstukjes stoven. Na enkele minuten de blokjes selder, wortel en courgette toevoegen. Het lamsgehakt door dit mengsel roeren. Kruiden met bouillonblokje, verse tijm, zout en gemalen peper. Laten sudderen tot de groenten beetgaar zijn. De saus eventueel wat indikken. De lasagneplakken gaar koken en laten uitlekken. De borden klaarmaken: onderaan saus, daarbovenop een plakje lasagne, dan weer saus en verder tot er drie lagen zijn. Bedekken met verse parmezaankaas. Een 10-tal minuten in de oven plaatsen (200° C) en voor het opdienen bestrooien met peterselie.

Onze partners