Langoustine met mayonaise van foie gras

21/12/12 om 13:39 - Bijgewerkt om 13:39

Een recept van Gaétan Colin van restaurant Jaloa.

Geef je waardering

Ingrediënten

  • - 4 bladen filodeeg
  • - 4 dikke langoustines
  • - 1/2 limoen
  • - 5 cl sojasaus
  • - 3 cl sesamolie
  • - 10 cl olijfolie
  • - 40 gr gekookte foie gras
  • - 35 gr verse room
  • - 2 artisjokken
  • - 2 citroenen
  • - 4 sinaasappels
  • - enkele blaadjes dragon
  • - zout en peper

Bereidingswijze

- Pel de rauwe langoustines, laat ze 3 minuten marineren in de sojasaus, de sesamolie en het limoensap. Wikkel elke langoustine in een blad filodeeg.

- Mix de foie gras in een robot, voeg er de verse room aan toe en verwarm de bereiding tot 60°in een steelpan, zeef door een puntzeef en bewaar koel.

- Kook de artisjokken 45 minuten met de citroenen en water, neem de blaadjes weg en bewaar het hart. Mix en voeg 2 lepels olijfolie, zout en peper toe. Bewaar koel.

- Pers de appelsienen, laat het jus met de dragon inkoken tot 3/4 en voeg er dezelfde hoeveelheid olijfolie aan toe

- Bak de langoustines en dresseer de borden

Lees meer over:

Onze partners