Lamsstoofpotje met pruimen

10/06/11 om 09:57 - Bijgewerkt om 09:57

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 800-900 g lamsvlees (netto)
  • 12 middelgrote pruimen (rode of gele)
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 kl korianderpoeder
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1/4 kl gemberpoeder
  • 4-5 saffraandraadjes
  • 1 middelgrote ui
  • 2 dl appel-kersensap
  • peper en zout

Bereidingswijze

Ontdoe het vlees van alles vet en snij het in blokjes van 2-3 cm. Leg het in een middelgrote kookpan, voeg er de fijngesneden ui en de kruiden aan toe. Giet het fruitsap erbij en vul aan met water tot het vlees onderstaat. Breng het vlees aan de kook en laat het onder een deksel stoven op een zacht vuurtje. Leg er na 30 minuten de ontpitte pruimen op en laat nog een uurtje sudderen. De pruimen zullen dan tot moes gekookt zijn en de saus dikken. Als dat niet zo is, verwijder dan het deksel zodat de saus kan indikken.

Onze partners