Lamsstoofpot met geuze

08/06/11 om 17:26 - Bijgewerkt om 17:26

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1,5 kg lamsschouder (zonder been)
  • boter
  • peper en zout
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 el bloem
  • 75 cl traditionele geuze
  • kruidentuil
  • 4 wortelen
  • 1 bos rapen
  • 500 g aardappelen
  • 6 stronken witloof
  • 150 g zilverui
  • 1 el poedersuiker
  • fijngehakt bieslook

Bereidingswijze

Snij het lamsvlees in repen, bak aan in boter. Kruid met peper en zout. Snij uien fijn, fruit met knoflook bij het vlees. Bestrooi met bloem, meng en laat meebakken. Voeg bier en kruidentuil toe, breng aan de kook. Snij wortelen, rapen, aardappelen in blokjes en witloof in stukjes. Pel de ui. Karameliseer alle groenten in boter en poedersuiker en doe bij het vlees. Breng op smaak en neem de kruidentuil uit de pan. Bestrooi met fijngehakt bieslook. Serveer met wintergroenten (knolselderij) en aardappelen naar keuze.

Onze partners