Lamsschouder met kruiden

  • Moeilijkheid

Voor 4 tot 6 personen:

1 lamsschouder van 900 gram

4 eetlepels pastis

3 teentjes knoflook

een boeketje tijm

bieslook

dragon

kervel

2 tomaten

1 glas droge witte wijn

peper

zout

Je kan het vlees in zijn geheel bereiden of in blokjes van elk ongeveer 50 gram. Laat het vlees aan alle kanten in een pan braden en leg het op een vuurvaste schotel. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in reepjes. Blancheer ze even in kokend water en bak ze in de nog warme pan goudbruin. Leg het vlees er weer bij en warm het zachtjes op. Verwarm de pastis en giet bij het vlees. Laat de alcohol even branden (flamberen). Giet alles samen in de vuurvaste schotel. Voeg er de in stukken gesneden tomaten bij. Breng op smaak met peper en zout. Zet de schotel ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven (170°C).

Knip de kruiden fijn zodat je van elke soort ongeveer één theelepel hebt. Voeg aan het einde van de bereidingstijd de fijngeknipte kruiden toe. Serveer onmiddellijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content