Lamsschouder met aubergines en geplette aardappelen

10/06/11 om 09:54 - Bijgewerkt om 09:54

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 lamsschouder
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • peterselie
  • 1 el geplette korianderbolletjes en zwarte peperbolletjes
  • extra vierge olijfolie
  • 2 aubergines
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 middelgrote tomaten
  • 1 mespuntje gemalen gember
  • koriander
  • komijn
  • 6 middelgrote aardappelen
  • 2 el boter

Bereidingswijze

Plaats de avond tevoren de ontbeende en dichtgebonden lamsschouder op plasticfolie. Voeg de kruiden en 5 lepels olijfolie toe en sluit de folie. Laat het vlees in deze marinade rusten.

Snij de aubergines in de lengte doormidden. Besprenkel met wat olijfolie en bak ze 30 minuten in de oven. Laat de lamsschouder met de marinade 4 uur garen in een matig warme oven. Overgiet af en toe met marinade. Laat de ui en de knoflook in een pan glazig worden. Voeg de tomaten toe en 3 minuten later het vruchtvlees van de aubergines. Breng op smaak met zout en de kruiden. Laat 4-5 minuten stoven.

Stoom de aardappelen, plet ze met een vork en voeg zout, boter en 3 lepels olijfolie toe. Schik ze op de bodem van een schaal en bedek met een laagje warme auberginebereiding. Verdeel daarover de in stukjes gesneden lamsschouder. Versier met reepjes aubergineschil en verse rozemarijn.

Onze partners