Lamsnoten met geitenkaas, saus van bosbessen en gebakken krielaardappelen

09/06/11 om 18:45 - Bijgewerkt om 18:45

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 8 lamsnoten (± 2 cm dik)
  • 1 cilinder verse geitenkaas
  • 8 kl aioli
  • 4 kl honing
  • 2 bakjes bosbessen (±400 g)
  • 2 el griessuiker (S2)
  • 20 krielaardappelen
  • rozemarijn
  • olijfolie

Bereidingswijze

Schil de krielaardappelten en kook ze net gaar.

Bak de lamsnoten in een hete pan met olijfolie gedurende 30 seconden langs elke zijde. Haal het vlees van het vuur. Leg de nootjes in een licht geoliede vuurvaste schotel en laat even rusten.

Snij de geitenkaas in plakjes van ongeveer Â1/2 cm dikte.

Bestrijk iedere lamsnoot met een koffielepel aioli en leg een plakje geitenkaas op het vlees. Werk af met wat honing en olijfolie.

Bak het vlees 5 minuten in een voorverwarmde oven op 240°C.

Bak de krielaardappelen in olijfolie samen met de blaadjes rozemarijn.

Doe de bosbessen in een sauspannetje, voeg de suiker en wat water toe en warm op tot de bosbessen hun structuur beginnen te verliezen.

Maak vier warme borden op, met op ieder bord twee lamsnoten, een vijftal krielaardappelen en de bosbessen.

Onze partners