Lamsnootjes met verse geitenkaas

10/06/11 om 15:45 - Bijgewerkt om 15:44

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 500 à 600 g lamsfilet (8 nootjes van ± 2 cm dik)
  • 1 rolletje geitenkaas (zo vers mogelijk)
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 8 tl tapenade van zwarte olijven*
  • 8 el tomatencompote
  • fijn zeezout
  • peper uit de molen

Bereidingswijze

Kruid de lamsnootjes met peper en zout. Braad ze aan beide zijden aan in olijfolie (20 à 30 sec. per kant). Laat rusten op een rooster bij kamertemperatuur. Verwarm de ovengrill.

Snij het geitenkaasje in 8 plakken van 5 mm. Bestrijk elk lamsnootje met 1 theelepel tapenade en tomatencompote. Leg daarop een plakje verse geitenkaas en besprenkel met een scheutje vloeibare honing. Schuif de lamsnootjes 5 minuten in de oven en serveer als het vlees nog rosé is.

* Tapenade : Mix 100 g ontpitte zwarte olijven, met 10 g ansjovis, 10 g kappertjes en 2 theelepels olijfolie extra vergine. (Bewaart makkelijk in de koelkast onder een dun laagje olijfolie.)

Lees meer over:

Onze partners