Lamskroontje met honingsaus

Rack of Lamb with Rosemary © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Het kroontje is het bekendste stuk van het lam. Het vlees is heel mals en wordt vrij rood gegeten. Hier wordt het vlees met honing gekaramelliseerd. En ook de saus wordt op smaak gebracht met een flinke scheut honing.

Het kroontje is het bekendste stuk van het lam. Het vlees is heel mals en wordt vrij rood gegeten. Hier wordt het vlees met honing gekaramelliseerd. En ook de saus wordt op smaak gebracht met een flinke scheut honing.

Voor 4 personen

  • 1 lamskroon
  • boter
  • 2 sjalotten
  • 4 stronkjes witloof
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • vloeibare honing
  • een klein blik erwtjes
  • een klein blik witte en groene boontjes
  • balsamico-azijn

Voor de saus:

  • 2 dl bouillon
  • 2 dl rode wijn
  • een kneepje vloeibare honing
  • een scheutje balsamicoazijn
  • een flinke scheut port
  • maizena

Bereiding

1. Braad de lamskroon snel aan in hete boter en fruit 1 sjalotje mee. Knijp wat honing op het vlees en laat het karamelliseren in een oven op 200 °C.

2. Snijd het witloof in grove snippers en bak in boter aan. Kruid met peper, zout, en nootmuskaat. Roer wat balsamicoazijn en honing door het witloof en laat het karamelliseren.

3. Hak het tweede sjalotje fijn, fruit het even aan en doe de blikgroenten erbij. Laat goed doorwarmen.

4. Breng voor de saus de wijn en de bouillon aan de kook. Los het bindmiddel op in wat port en bind er de saus mee. Breng op smaak met peper, zout, een kneepje honing en een scheutje balsamicoazijn.

Recept: Kok & Co – VTM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content