Lamskroontje met honingsaus

10/06/11 om 11:44 - Bijgewerkt om 11:44

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 lamskroon
  • boter
  • 2 sjalotten
  • 4 struikjes witloof
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • vloeibare honing
  • een klein blik erwtjes, witte - en groene boontjes
  • balsamico-azijn

Voor de saus:

  • 2 dl bouillon
  • 2 dl rode wijn
  • een kneepje vloeibare honing
  • een scheutje balsamico-azijn
  • een flinke scheut port
  • maizena

Bereidingswijze

Braad de lamskroon snel aan in hete boter en fruit 1 sjalotje mee. Knijp wat honing op het vlees en laat het karameliseren in een oven op 200°C. Snij het witloof in grove snippers en bak ze in boter aan. Kruid met peper, zout, en nootmuskaat. Roer wat balsamico-azijn en honing door het witloof en laat het karameliseren. Hak het tweede sjalotje fijn, fruit het even aan en doe de blikgroenten erbij. Laat goed doorwarmen. Breng voor de saus de wijn en de bouillon aan de kook. Los het bindmiddel op in wat port en bind er de saus mee. Breng op smaak met peper, zout, een kneepje honing en een scheutje balsamico-azijn.

Recept: Kok & Co - VTM

Lees meer over:

Onze partners