Lamskroontje met gevulde minigroenten en granen

09/06/11 om 12:41 - Bijgewerkt om 12:41

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 4 lamskroontjes ontdaan van alle vet
  • 4 mini courgettes of aubergines
  • 200 g zachte tarwe (bijv. Ebly die gaart in 10 minuten)
  • 1 sjalotje (fijngehakt)
  • 1 knoflookteentje (geperst)
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • Â1/2 paprika gepeld en in stukjes gesneden
  • 100 g groene boontjes
  • 1 eetlepel fijngehakte bonenkruid
  • 1 eetlepel fijngehakte munt
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander
  • Peper en zout
  • 100 g boter
  • 1 dl olijfolie
  • 2 eetlepels kruidenmengeling (1/5 rozemarijn, 1/5 tijm, 1/5 lookpoeder, 1/5 zwarte peper, 1/5 paprikapoeder)
  • Zeezout en gewoon keukenzout
  • 100 g kruidenboter (zie basisrecepten)
  • 8 kleine aardappelen (goed gewassen)

Bereidingswijze

Prepareer de lamskroontjes door zoveel mogelijk vet te verwijderen, ze in te smeren met olijfolie en te kruiden met de kruidenmengeling. Wikkel ze tot gebruik in cellofaanpapier, op die manier kunnen de kruiden perfect inwerken.

Kook de granen gaar in licht gezouten water. Met onze soort is na 10 minuten de klus geklaard.

Bak de sjalotsnippers, de gember, de knoflook, de paprikablokjes en de fijngesneden boontjes aan in olijfolie. Voeg er na 5 minuten de granen, de groene kruiden, peper en zout bij.

Bak de mini aubergines op de grill, hol ze uit en vul ze op met de granen.

Wikkel de aardappelen in aluminiumpapier en leg ze in de gloeiende kooltjes.

Rooster het lamsvlees en kruid ze met wat zeezout.

Serveer dit gerecht met kruidenboter, de in twee gesneden aardappelen en een straaltje van de lekkerste olijfolie.

Lees meer over:

Onze partners