Lamskroon met zoetzure relish

14/06/11 om 08:46 - Bijgewerkt om 08:46

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 fijngehakte rode ui
  • 1 rode Spaanse peper
  • olijfolie, boter
  • 4 tenen knoflook
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 6 gedroogde dadels
  • 50 g piquillos (kleine Spaanse paprika's)
  • 2 el rozijnen
  • 3 el kappers
  • runderbouillon
  • zwarte peper en zout
  • 4 el pijnboompitten
  • 600 g lamskroon

Bereidingswijze

Bak ui en peper in olie. Voeg look, abrikozen, dadels (telkens fijngehakt), de piquillos, rozijnen en kappers toe, laat 10 minuten zacht bakken. Voeg een scheut bouillon toe, kruid met peper en zout. Bestrooi met pijnboompitten. Bak het vlees in boter, braad verder in de oven op 200°C gedurende 10 minuten. Laat 5 minuten rusten, versnijd en serveer met de relish.

Onze partners