Lamskroon met verse groenten

09/06/11 om 17:24 - Bijgewerkt om 17:24

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor zes :

  • een lamskroon van 18 koteletjes
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • mosterd van Dijon
  • peper
  • zout
  • tijm
  • laurier

Seizoengroenten :

  • 12 wortels
  • 6 stronken witloof
  • 200 g snijbonen
  • 200 g prinsessenboontjes
  • 2 sjalotten
  • boter
  • 12 reepjes gerookt spek
  • 6 aardappels
  • 2 dl kalfsbouillon

Bereidingswijze

De kroon inwrijven met een mengeling van mosterd, olijfolie, peper en zout en in een pan met een scheutje olie op groot vuur kleuren. Het vlees met een snuif tijm bepoederen en op een braadslede leggen met vier teentjes knoflook, een laurierblad, een scheut olie en een klont boter. De braadslede 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220 zetten. Het witloof stoven met kleine, fijngesneden sjalotjes. De wortels, de prinsessenboontjes en de versneden snijbonen afzonderlijk in gezouten water beetgaar koken. De groenten in boter met een weinig suiker glaceren.

De aardappels doormidden snijden, met een klein lepeltje gedeeltelijk uithollen, vullen met opgerolde stukjes spek, peper en tijm en in een mandje gaar stomen.

De kroon uit de braadslede halen en de aangekoekte braadsappen met kalfsbouillon los koken. De kroon in koteletten versnijden. Het vlees op warme borden schikken en overgieten met gezeefde saus. Garneren met groenten en gevulde aardappels.

Lees meer over:

Onze partners