Lamskroon met mosterdsaus

10/06/11 om 13:18 - Bijgewerkt om 13:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • een lamskroon met 3 à 4 koteletjes per persoon
  • 400 g sluimerwtjes
  • 2 builtjes Bosto Snelkookrijst 8 min.
  • 3 dl Lacroix Lamsfond
  • 2 koffielepels Maille 'Moutarde à l'ancienne'
  • 4 eetlepels room
  • olijfolie - boter

Bereidingswijze

Kook de sluimerwtjes kort in gezouten water. Giet ze af en houd warm. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de lamskroon in koteletjes. Kruid ze met peper en knoflook en bak de koteletjes zo'n 3 minuten per kant in boter en olijfolie. Haal het vlees uit de pan en houd het warm.

Giet het bakvet weg en zet de pan terug op het vuur. Blus met de lamsfond en laat al roerende tot 2/3 inkoken. Voeg de mosterd en de room toe en kook de saus verder in. Schep wat rijst op warme borden en verdeel de koteletjes erop. Schik de sluimerwtjes erbij en overgiet met wat saus..

Tip: Een extra mooi bord? Maak met de ijsschep mooie rijstbolletjes.

Bereidingstijd: 20 minuten

Lees meer over:

Onze partners