Lamskroon met mosterdkorst en preistoemp

De lamskroon is het meest malse stuk van een lam. Dit delicate stukje vlees wordt uit de rug gesneden en telt 6 tot 8 koteletjes. Het is ideaal voor een maaltijd met een feestelijke tint.

De lamskroon is het meest malse stuk van een lam. Dit delicate stukje vlees wordt uit de rug gesneden en telt 6 tot 8 koteletjes. Het is ideaal voor een maaltijd met een feestelijke tint.

Voor 4 personen

  • 100 g zwarte oogbonen
  • zout
  • 3 wit van prei
  • 1 blaadje laurier
  • boter
  • 700 g geschilde aardappelen
  • een handvol dragonblaadjes
  • 1/2 bos krulpeterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el pittige mosterd
  • 150 g panko of paneermeel
  • 3 stuks lamskroon
  • peper van de molen
  • 100 g boter

Bereiding

1. Week de bonen een nacht in koud water. Giet af en spoel.

2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Gaar de bonen in zout water. Reinig de prei, snijd in stukken en stoof met de laurier in boter. Kook de aardappelen in kokend zout water. Hak ondertussen de kruiden en de knoflook en meng met de mosterd en het paneermeel.

3. Kruid de lamskronen met peper en zout en kleur ze in boter op hoog vuur. Schuif de lamskronen 7 min. in de oven. Haal uit de oven en bestrijk met het mosterdmengsel. Bak de lamskroon nog 7 min. verder in de oven. Haal uit en bedek met zilverpapier. Laat even rusten.

4. Giet intussen de aardappelen af en plet samen met de prei. Voeg de bonen toe en kruid met peper van de molen. Serveer met de lamskroon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content