Lamskroon met gekonfijte tomaat en courgette

09/06/11 om 08:29 - Bijgewerkt om 08:29

Door zijn mooie fruitimpressies en fijne kruidigheid sluit de Chileense Viña La Rosa Reserve '99 mooi aan bij dit gerecht. Deze rode wijn, met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is gemaakt van 100% carmenère en verkrijgbaar via http://www.delhaizewineworld.com

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1 door de slager opgemaakte lamskroon
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • tijm

Gekonfijte tomaat :

  • 4 grote tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • olijfolie
  • rozemarijn
  • tijm

Courgette :

  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • rozemarijn
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Aardappels :

  • 6 aardappels
  • rozemarijn
  • 3 blaadjes laurier
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

De tomaten in dikke plakken snijden. De ui pellen en dun snijden. Tomaten en ui in een ovenschaal schikken, kruiden met geperste knoflook, rozemarijn, tijm, peper en zout en besprenkelen met olijfolie. De schaal 2 à 3 uur in een oven van 130° C zetten. Aan het einde van de bereiding de temperatuur verhogen.

De aardappels koken in veldkleed, schillen en in blokjes snijden. De blokjes met de laurierblaadjes in een ovenschaal doen. Kruiden met rozemarijn, peper en zout, besprenkelen met olijfolie en de schaal een half uur in de oven zetten.

De courgette in plakjes snijden en deze in een ovenschaal schikken. Kruiden met een geperst teentje knoflook, rozemarijn, peper en zout en besprenkelen met olijfolie. 20 minuten in een oven van 150° C zetten.

De lamskroon insmeren met een mengeling van olijfolie en tijm. De teentjes knoflook pellen, de teentjes in de lengte doorsnijden en de stukken tussen de koteletjes steken. Het vlees korsten in een oven van 200° C, de temperatuur op 160° C zetten en nog een kwartiertje laten braden. De kroon en de groenten opdienen.

Lees meer over:

Onze partners