Lamskroon in een crumble van noten met groenten en muntkoekjes

10/06/11 om 08:44 - Bijgewerkt om 08:44

Geef je waardering

Lamskroon in een crumble van noten met groenten en muntkoekjes

Ingrediënten

  • 2 lamskronen
  • 400 g prinsessenboontjes
  • 350 g kerstomaten
  • een scheut olijfolie
  • een scheut aceto balsamico
  • rozemarijn
  • muntolie

Voor de crumble:

  • 75 g cashewnoten
  • 75 g walnoten
  • 75 g witte, geroosterde hazelnoten
  • 75 g pistaches, gepeld
  • Bieslook
  • platte peterselie
  • 1 eiwit
  • 2 el olijfolie
  • 2 g komijn
  • 2 g gedroogd korianderzaad
  • zeste van citroen

Voor de muntkoekjes:

  • 250 g bladerdeeg
  • verse munt
  • 1 ei

Bereidingswijze

Bak het vlees in weinig boter en kruid met peper en zout. Plet de ingrediënten voor de crumble en maak een mengsel. Verdeel over de stukken vlees. Zet het vlees met een opengesneden teentje knoflook 10 minuten in een oven van 180°C.

Rol het bladerdeeg uit. Snij er vierkantjes van 4 cm uit. Leg twee plakjes op elkaar met daartussen enkele blaadjes verse munt en een weinig peper en grof zeezout. Bak het bladerdeeg onder het gewicht van een schaal in de oven.

Maak de groenten schoon. Kook de boontjes. Doe de tomaatjes in een ovenschaal met een scheut olijfolie, aceto balsamico, suiker en een takje rozemarijn. Zet 10 minuten in de oven.

Versnij het vlees en serveer met de groenten, muntkoekjes en druppels muntolie op warme borden.

Lees meer over:

Onze partners