Lamskoteletten met groentengarnituu

09/06/11 om 17:25 - Bijgewerkt om 17:25

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 20 lamskoteletjes
  • 7 teentjes knoflook
  • 1 venkel
  • 2 tomaten
  • 1 grote courgette
  • 2 stengels bleekselder
  • 100 g prinsessenboontjes
  • 3 jonge worteltjes
  • het groene gedeelte van prei
  • 200 g sluimererwtjes (peultjes)
  • basilicum
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

De koteletjes inwrijven met geperste knoflook en laten rusten. De courgette in vier lange plakken snijden. Deze kort koken (zo'n 2 minuten), verfrissen en op keukenpapier laten drogen. De tomaten enkele seconden in kokend water dompelen, verfrissen onder koud water en de huid verwijderen. De tomaten in vieren snijden en de zaden verwijderen. Het vruchtvlees in blokjes snijden. De venkel, de bleekselder, de schoongemaakte prinsessenboontjes, de wortels en de overgebleven courgette in brunoise (dobbelsteentjes) snijden, afzonderlijk beetgaar koken in gezouten water en verfrissen onder koud water. Het preigroen blancheren, verfrissen en in dunne slierten snijden. De groentebrunoise mengen en als laatste de blokjes tomaat toevoegen. Van de plakken courgette vormt men vier potjes, die worden opgebonden met preisliertjes en worden gevuld met brunoise van groenten. Het vlees rosé braden, kort laten rusten en kruiden met peper en zout. De sluimererwten in boter stoven. De groentepotjes kort opwarmen in de magnetron of in de oven. Het vlees, de sluimererwten en de potjes groentebrunoise op warme borden schikken. Versieren met basilicum.

Bij dit gerecht kan men in olijfolie gebakken aardappelblokjes of aardappelgratin serveren.

Lees meer over:

Onze partners