Lamskoteletten met gekonfijte sjalot en wortel

10/06/11 om 08:17 - Bijgewerkt om 08:17

Geef je waardering

Lamskoteletten met gekonfijte sjalot en wortel

Ingrediënten

Voor 4:

  • 10 à 12 zilveruitjes
  • 8 à 10 wortelen
  • boter
  • 2 el poedersuiker
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 dl marsala
  • 16 lamskoteletten
  • olijfolie
  • 150 g gebakken shiitakepaddenstoelen
  • peper en zout

Bereidingswijze

Pel de zilveruitjes, schil de wortelen en snij ze in plakken. Fruit de uitjes en wortelen glazig in boter. Bestrooi met de suiker en voeg de rozemarijn, marsala en 2 dl water toe. Laat zacht sudderen tot de groenten gaar zijn. Kruid met peper en zout.

Bak de lamskoteletten in olijfolie op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal de koteletten uit de pan wanneer ze net gaar (rosé) zijn. Serveer met de gekonfijte groenten en gebakken shiitakepaddestoelen. Geef er aardappelpuree bij.

Lees meer over:

Onze partners