Lamskoteletten met gekonfijte sjalot en wortel

© Getty
Voor 4 personen
  • 10 à 12 zilveruitjes
  • 8 à 10 wortelen
  • boter
  • 2 el poedersuiker
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 dl marsala
  • 16 lamskoteletten
  • olijfolie
  • 150 g gebakken shiitakepaddenstoelen
  • peper en zout
Bereiding
  1. Pel de zilveruitjes, schil de wortelen en snij ze in plakken. Fruit de uitjes en wortelen glazig in boter. Bestrooi met de suiker en voeg de rozemarijn, marsala en 2 dl water toe. Laat zacht sudderen tot de groenten gaar zijn. Kruid met peper en zout.
  2. Bak de lamskoteletten in olijfolie op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal de koteletten uit de pan wanneer ze net gaar (rosé) zijn. Serveer met de gekonfijte groenten en gebakken shiitakepaddestoelen. Geef er aardappelpuree bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content