Lamskoteletjes met zuiderse groenten en rozemarijnsaus

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 12 lamskoteletjes
  • 1 sneetje witbrood
  • bladpeterselie

Saus :

  • 1 bokaal wildfond (Delacroix)
  • 1 teen gekonfijte knoflook
  • takjes rozemarijn
  • beurre-manié (geknede boter en bloem)

Groenten :

  • 2 rode paprika's
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • rozemarijn

Puree :

  • 800 g aardappelen
  • scheutje melk
  • 100 g parmezaankaas
  • olijfolie
  • 150 g kerstomaten
  • 100 g raketsla

Bereidingswijze

Maak een mengeling van broodkruim en gehakte bladpeterselie. Korst het lamsvlees aan en bestrijk met broodmengsel. Ontvet de pan en maak de braadresten met wat water al roerend los. Voeg wildfond, knoflook en rozemarijn toe en laat inkoken tot de helft. Verwijder knoflook en rozemarijn. Klop de saus op met klontjes beurre-manié.

Grill de paprika in de oven en verwijder huid en zaadlijsten. Snij de courgette, aubergine en paprika in reepjes van dezelfde lengte. Leg de groenten in een ovenschaal, voeg een knoflookteen in de pel toe, besprenkel met olijfolie en voeg afgeriste rozemarijn toe. Zet 20 min. in de oven. Kook de aardappelen gaar, stamp tot puree en voeg geraspte parmezaan en een scheut olijfolie en melk toe. Snij de kerstomaten in 4 en bak kort aan in een pan. Bak de raketsla kort mee. Voeg toe aan de puree. Bak het vlees nog 5 min. in de oven. Schik puree en groenten in torenvorm op warme borden. Leg het vlees ernaast, versier met rozemarijn en lepel de saus rondom.

Recentste lifestyle nieuws




Onze partners